Fortum förnekar sig inte… | Pertti Johannes' blogg

…ex oriente lux – ljuset kommer österifrån…(klicka)?

Till tröst (?) kan jag härmed avslöja att elkonsumenterna i Finland är minst lika förbannade på detta de facto monopolföretag i c:a 200 toppdirektörers (för)tjänst. Och sorglustiga detaljer saknas inte i denna tragiska följetong: när Mikael Lilius (till vänster) i våras fick sparken p.g.a. sina orimliga bonustilläg, var den ansvarige ministern Jyri Häkämies bland de första att högljutt kritisera honom. Dock inte på grund av själva bonussystemet utan för att Lilius genom sitt generösa avtal tjänade mera (av elförbrukarnas) pengar än Häkämies själv.

                                                

Som amerikanarna brukar säga när tillfället ges - If this is funny, why am I not laughing?

För att försöka få med åtminstone något litet roligt avslutar jag med två klipp om Mats Hulth, en inte så obetydlig aktör i detta sammanhang. Efter sina kontokorts- och diverse övriga affärer avslutade denne sanna socialdemokrat sin politiska karriär genom att bl.a. sälja stockholmarnas eget energiföretag Stockholms energi – gissa själv, till vem. Därmed var han klart kvalificerad till de, om möjligt, ännu mera lukrativa poster på andra sidan av den politiska Sverige-kartan, inom det privata näringslivet. Numera verksam som vd för SHR, Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. 

Mats Hulth säljer men vem betalar (klicka)?

samt:

Dansen runt guldkalven (läs: elkonsumenternas hushållskassa) fortsätter, obehindrat…?

muumi-vih1

 

 

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree