Apropå “Märkesåret”… | Pertti Johannes' blogg

suomi-ruotsi

 

Kul att upptäcka att det finns flera som inte tar detta “jubileumsår” mellan Sverige och Finland på fullaste allvar,  ty åtminstone Sven Dufva lär fortsätta i vanlig ordning med sitt dagliga slit ute på fältet. Samtidigt som riktiga parlamentsledamöter och övrigt självutnämnt festfolk kommer gladeligen att fortsätta fira året igenom…

- fira, vad då (klicka)?

Tant de bruit pour une omelette, så mycket väsen för ingenting (Voltaire)

muumin-istuu1

Together we stand…?

5 Comments to “Apropå “Märkesåret”…”

 1. Själv tycker jag att vi kan skänka Maud Olovsson till Finlands försvar. En högtalare framför käften på den kvinnan skrämmer iväg den mest förhärdade ryss.
  Vidare kan alla centerpartister få en fristad i Finland mot att de arbetar fritt i det finska jordbruket.
  Det enda Sverige ska kräva i utbyte är att man låter Ilkka Kanerva få komma till Ruotsi och ta över statsministerposten.
  Klart slut.

 2. Bra Stefan, det där var lite kul, måste jag säga.

 3. admin says:

  Bra Seppo (o. Stefan) – inte bara lite kul utan lite klokt också!
  Ett endaste villkor från min sida: svenskarna ska ha sina cykelhjälmar med sig.
  :D
  Och ett förslag: varför inte göra Ilkka till en kung när man ändå håller på? Det tycks han redan tro sig vara.

 4. Ilkka är en hyvens kille och det är synd och skam att reportrar på YLE ifrågasätter hans heder. Sämre kung än den vi har nu lär han ju inte bli, han Ilkka. Såg ni pojkleendet?
  Idag har jag varit på Sveriges konsulat och röstat i EU-valet!
  Eftersom Sverige-Finska frihetspartiet tänkta ordförande ständigt är berusad och inte förflyttar sig en meter utanför Anttolas gränser har partibildningen stannat upp och partiet kan därför inte ställa upp i detta val. Matti kräver också att EU:s huvudkontor flyttas till by-Puben i Anttola och att man som EU-språk endast har savolaxiska. “Så att det blir någon ordning på torpet”, som han säger, fast på savolaxiska då, med ett lätt berusat sludder.
  Antti har bestämt att överst på partiet agenda är kravet på skattefri sprit i Savolax och Hälsingland. Fritt snus i Norrland. Krav på att alla EU-medborgare badar risbastu varje fredag. Om dessa karv genomförs blir Europa ett paradis att leva i, menar Matti från Anttola!

 5. admin says:

  Detta var ju ett mångfacetterat politiskt ställningstagande, man tackar och bugar å min kära hembys vägnar! :D

  Fast käre Matti har nog själv ingen aning om herr Stefans programförklaring – både han och Ilkka är som bekant nästan jämt upptagna med sin andra förehavanden, mig veterligen helt oberoende av varandra.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree