To Russia with love…(?) | Pertti Johannes' blogg

Tsaren, Stalin, Putin… – styret är föränderligt men maktelitens tyranniska fasoner förblir alltjämt ombytliga.

Läs mera: Se questo è un uomo (min anmärkn.)?

maud

Jag kunde inte låta bli, jag lovar att jag försökte (i två dagar) :D

3 Comments to “To Russia with love…(?)”

 1. Att det alltid ska hackas på ryska ledare. Man blir ju bara så trött. Familjen Romanov höll ordning och reda på bondebefolkningen i Ryssland. Att bönderna var livegna spelade väl ingen roll. Tack vare tsarfamiljens rådiga styre slipper det ryska folket dras med en rysk variant av Maud Olovsson, det både räcker och blir över med den svenska Maud Olovsson. En till och hela världen skulle gå under.
  Stalin arbetade efter en annan taktik. Han slog ihjäl alla självägande bönder han kunde hitta. Eller lät dem svälta ihjäl. Ett annat sätt att arbeta på för att slippa en framtida Maud Olovsson.
  Putin är gammal KGB-agent. Som sådan står han över allt. Att ifrågasätta hans heder är inte bara dumt. Det är rent av omoraliskt. Under hans styre av det ryska imperiet har inte en enda kopia på Maud Olovsson dykt upp. Jag tackar honom fråndjupet av mitt hjärta.
  Någon som vill ha sig en Bellmanshistoria till livs?

 2. admin says:

  Tack för din historiskt djupsinniga och lokalpolitiskt oberoende betraktelse, mein Brüderlein!
  Dock känner jag inte till någon Maud Olovsson, däremot en av mauderaternas allierade regenter, f.d. bondmora med efternamnet Olofsson.

  Bifogar en bild här ovan. Märk väl, bildtexten har inte med henne att göra utan syftar helt och hållet till det egentliga ämnet, Ryssland.
  :-)

 3. Seppo S. says:

  Nej, inte har man det lätt här i Sverige heller alla gånger.
  Hon har ju lätt att skratta tack vare sina inkomster men vi vanliga skattebetalare då som betalar hennes räkningar.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree