Sent ska syndaren vakna… | Pertti Johannes' blogg

Nu har Medhelp AB “omvärderat” [sic!] sitt bonusprogram…

Så synd! Jag hade redan ett konkret förslag till dessa exemplariska företrädare för hela vårdprofitörskaran: varför inte på en och samma gång ge en tusenlapp extra till alla medarbetare?! Så skulle man eventuellt garantera bättre vård för alla hjälpsökande. Eventuellt.

Nu när miljoner efter miljoner skattekronor ändå försvinner ur det offentliga vårdsystemet i privata fickor.

Goda råd är numera dyra – frågan är hur mycket samhället har råd att spendera på alla dessa vårdapparatens vinstmaskiner innan kollapsen av den goda och medmänskliga omsorgen blir total.

Kommer tid, kommer råd?

kuva2

puhelinkamu

Det lönar sig att hjälpa andra:

ju flera samtal, desto bättre! (läs gärna DN:s hela artikelserie)

5 Comments to “Sent ska syndaren vakna…”

 1. Ellen says:

  Låter lite kommunistiska, dina ideer Pertti Johannes.
  Vad är det för fel med privatiseringar?

 2. admin says:

  Förvisso kan mina idéer från och till verka “kommunistiska”, dock är jag (och förblir?) alltjämt den något enkelspåriga lanthandlarsonen från östra-mellersta Finland, kära Ellen.

  Vinst och företagsamhet är naturligtvis icke av ondo, detta insöp jag redan med modersmjölken från min egen lanthandlarmamma.
  Men när vinsten och profiten börjar gå ut över andra människors hälsa och välbefinnande, då är vi ute på riktigt farliga vägar.

  Enligt min helt partipolitiskt oberoende mening.

 3. Sprungen ur de djupa hälsingeskogarna är min politiska medvetenhet lika med noll, men att bedriva privat vård, på skattebetalarnas kostnad, går alltid ut över patientens hälsa, säkerhet och tillit till vård!
  Ksnske är detta kommunistiska tankegångar, vad vet väl en politisk idiot som jag!

 4. admin says:

  Idiot må du vara, käre Brüderlein, dock ingalunda en politiskt sådan.
  Slit den med hälsan!

  :D

 5. admin says:

  Två blygsamma (av varandra oberoende) röster från en annan planet i cyberrymden har gett mig mandat att överföra deras samhällskritiska röster även här på Pertti Johannes’
  super wall – hoppas att dessa hädanefter hittar hit alldeles själv!? Det blir enklare så; raka rör, så att säga.

  Först en som kallar sig Stefan: “Jomenvisst, privat vård är alltid av ondo för vårdtagren/patienten. dessutom är det dyrare för skattebetalarna.
  Och inte ökar det valfriheten heller!
  Exempel: i Bollnäs finns en vårdcentral, Lilla Hjärtat, driven av en privat “vårdgivare”.
  Från att bara ha kunnat välja landtingkommunal vård har Bolnäsborna numera möjlighet att bara välja privat vård. Och inte är det bäåttre vård heller.”

  Och sedan resonerar Juha enligt följande:
  “Det inget fel i privat vård. Det felet är vi som jobba här branssen. vi måste börja titta i spegeln själv och göra allt vi kan att klientena mår bättre. och välja politiker vems lyssna oss vems kan såken tex. Pertti”

  Come on boys, do not be strangers.
  :D

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree